Отвориха пътя Варна – Добрич
Отвориха пътя Варна – Добрич / Sofia photo agency, архив

Пътят Варна - Добрич е вече отворен за движение, съобщиха от Областно пътно управление - Варна. От няколко часа е проходим и пътят Дъбравино - Юнак - Синдел - Тръстиково. От снощи е отворено за движение северното платно на автомагистрала „Хемус" в участъка Девня - Варна.

Непроходими остават три трасета във Варненско:
- Оброчище - Кичево
- Местност Баир баши - Кичево
- Ветрино - Суворово

Останалите пътища в региона са заснежени, но проходими при зимни условия. Видимостта е добра. На места има навявания.

Остава в сила забраната за движение на превозни средства с тегло над 10 тона по пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на Областно пътно управление - Варна.

Остава бедствено положението в общините Вълчи дол, Ветрино, Долен чифлик, Суворово и Аксаково. Няма информация за населени места във Варненско без ток.

Заради студеното време с отрицателни максимални температури за Варненска област днес има обявен жълт код.

Информация за метеорологичната и пътната обстановка гражданите могат да получават чрез гласовия портал на Областна администрация - Варна, напомнят от Областна администрация. На тел. 638 112 те могат да се информират за синоптичната прогноза и състоянието на пътищата по основните направления Варна - Бургас, Варна - Добрич, Варна - Кранево, Варна - Шумен и Варна - Айтос в рамките на Варненска област. За всички останали спешни случаи - аварии, катастрофи, възникнали проблеми по време на път се използва тел. 112, от където информацията се подава на основните сили за реагиране.

Информация за пътната обстановка може да се получи и на тел. 0700 13020 на Агенция "Пътна инфраструктура".