Осем полицейски КПП-та ще пазят пътищата цяла  нощ
Осем полицейски КПП-та ще пазят пътищата цяла нощ / DarikNews, архив

Осем Контролно-пропускателни пункта /КПП/ с полицаи ще работят тази нощ във Варненско. Разпореждането на шефа на Областната дирекция на МВР-Варна е във връзка с усложнената пътна обстановка, съобщиха от дирекцията. Целта е служителите на МВР да не допускат ситуации, в които живота на граждани да бъде застрашен.

КПП е изградено на пътя Варна - Златни пясъци, в района на Т-образното кръстовище за Аладжа манастир, за недопускане на автомобили през второстепенния път.

По пътя за Бургас има 3 КПП-та - на автомагистрала "Черно море" срещу поделението на НС Жандармерия, на с. Старо Оряхово и до Бяла в района на къмпинг "Луна". Целта е да не се допускат за движение тежкотоварни автомобили с тегло над 10 тона. Леките автомобили, които пътуват в посока Бургас задължително трябва да са с вериги.

КПП е изградено в района на "Баир баши" в посока Добрич, като пътят е изцяло затворен за движение. КПП има и на "Комитово ханче" към автомагистрала "Хемус" заради два автомобила, които са блокирали пътното платно, както и в района на Пивоварния завод с цел отклоняване движението по стария път за Девня. В Девня по ГП 4 е създадено полицейско КПП в посока Ветиино за недопускане на тежкотоварни автомобили по трасето.

До момента във Варна са регистрирани 9 пътно транспортни произшествия само с материални щети. Няма пътни инциденти, при които са ранени или пострадали хора.

От МВР-Варна препоръчват пътувания да се извършват само в спешни и неотложни случаи.

По информация от Агенция "Пътна инфраструктура" към 18 часа във Варненско има въведени следните ограничения:
- Пътят Варна-Добрич е затворен поради нулева видимост
- Пътят Баирбаши-Ветрино е затворен за всички МПС поради снегонавяване
- Пътят Баирбаши-Кичево е затворен за движение на МПС поради снегонавяване
- Кичево-Оброчище е затворен за движение за всички МПС
- Пътят Девня-Дъбравино е затворен за всички МПС
- По пътя Старо Оряхово-Бяла всички МПС да се движат с вериги

От 19 часа e възстановeнo движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона в още 6 области от страната. Това са Разград, Сливен, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол. Остава забраната за движение на МПС над 10 тона в 4 области - Варна, Добрич, Бургас и Силистра. В сила е и ограничението за движение на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т към Румъния.

Информация за метеорологичната и пътната обстановка гражданите могат да получават чрез гласовия портал на Областна администрация - Варна, напомнят от Областна администрация. На тел. 638 112 те могат да се информират за синоптичната прогноза и състоянието на пътищата по основните направления Варна - Бургас, Варна - Добрич, Варна - Кранево, Варна - Шумен и Варна - Айтос в рамките на Варненска област. За всички останали спешни случаи - аварии, катастрофи, възникнали проблеми по време на път се използва тел. 112, от където информацията се подава на основните сили за реагиране.

Информация за пътната обстановка може да се получи и на тел. 0700 13020 на Агенция "Пътна инфраструктура".