Видин и Чупрене отличени за принос в туризма
Видин и Чупрене отличени за принос в туризма / Областна администрация Видин

Областният консултативен съвет по туризъм проведе заседание, ръководено от заместник-областния управител на област Видин Любомир Низамов. Директорът на Агенцията за регионално развитие и бизнес център Евтим Стефанов запозна присъстващите членове на съвета с рекламните материали, които ще презентират област Видин в международна туристическа борса - Ваканция Експо 2012 г. На щанда ще бъдат представени брошури с културно-историческите забележителности и възможностите за настаняване в областта, ще бъде показани и възможностите за трансграничния туризъм по поречието на река Дунав в Румъния и България по проекта „Дунавски веломаршрут".

Заместник-областният управител връчи грамоти за принос в развитието на туризма през 2011 година на общините Видин и Чупрене; на Евтим Стефанов, директор на Агенцията за регионално развитие и бизнес център - гр. Видин; Красимир Кирилов, секретар на Търговско-промишлена палата - гр. Видин; Видинската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите и Мариета Георгиева, директор на ПГ „Проф.д-р. Асен Златаров" - гр. Видин. Наградените членове на съвета по туризъм получиха и икони.

Видин и Чупрене отличени за принос в туризма
netinfo

На заседанието бяха обсъдени възможностите за съвместно кандидатстване на общините за реализацията на проект „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г.

ПГ „Проф.д-р. Асен Златаров" - гр. Видин ще търси съдействие през следващата учебна завършилите средно образование да придобият професионална квалификация - четвърта степен по професии в сферата на туризма. Според Любомир Низамов тази идея ще окаже благоприятно влияние върху развитието на местния туризъм.