Съдът пусна двама от ромските барони, подготвяли убийството на прокурор
Съдът пусна двама от ромските барони, подготвяли убийството на прокурор / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Софийският градски съд пусна от ареста без мярка за неотклонение братята Георги и Васил Горанови.

Те бяха задържани заедно с Любомир Илиев по подозрение, че са подготвили убийствата на Христо Върбанов, Цветелин Кънчев и на прокурора Олег Огнянов.

Според съда показанията на анонимни свидетели, които бяха единственото доказателство, представено от прокуратурата, не са достатъчно основание да се наложи мярка за неотклонение на двамата братя.

В ареста остава Любомир Илиев.

Решението на СГС е окончателно.

Любомир Илиев, Георги Горанов и Васил Горанов бяха арестувани миналата седмица. Любомир Илиев, по прякор Любо Къдравия, е на 40 години от Костинброд, Георги Горанов, по прякор Чамур, е на 54 години, а Васил Горанов е по-известен като Вачето. Той е на 49 години, последните двама са от град Левски. И тримата са криминално проявени.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу тримата. Те бяха обвинени затова, че в съучастие, като съизвършители помежду си и с Кирил Рашков подготвяли убийствата на прокурор Олег Янев от Върховна касационна прокуратура, на Христо Василев - Ицо Папата и лидера на партия "Евророма" Цветелин Кънчев - Дон Цеци. Тримата подготвяли убийствата от началото на юни 2011 г. до края на септември 2011 г., в градовете Левски и София.