Съпругът убил изчезналата данъчна във Враца
Съпругът убил изчезналата данъчна във Враца / снимка: DarikNews.bg, Враца
Камелия Трифонова, зам. окръжен прокурор на Враца
49012
Камелия Трифонова, зам. окръжен прокурор на Враца
  • Камелия Трифонова, зам. окръжен прокурор на Враца

Изчезналата данъчна служителка от Враца беше открита мъртва късно снощи. Трупът беше намерен по пътя към Вършец, тялото е обезобразено от животни. Жената е била убита от нейния съпруг Пламен Джорлев, съобщи тази нощ вътрешният министър Цветан Цветанов.

43-годишната Дореми Джорлева изчезна на 4 януари. Обявена бе за общодържавно издирване на 10 януари. От момента, в който е било заявено, че жената е изчезнала, съпругът й е бил сред заподозрените. При проведено събеседване в Института по психология на МВР и полиграфски тест съпругът е направил пълни самопризнания, обясни Цветанов. След това мъжът е посочил и мястото, на което е извършено убийството и където е бил изоставен трупът.

Начинът, по който били изложени събитията около изчезването на жената, събудил подозрението на органите на реда, което довело и до разкриване на убийството, съобщи днес зам. окръжният прокурор на Враца Камелия Трифонова.

Убитата е видяна за последно от колеги на 4 януари в края на работния ден. На следващия ден, съпругът й е подал сигнал за изчезването на жената. На 9 януари в Окръжна прокуратура е повдигнато обвинение срещу неизвестен извършител по чл. 142 от НК за отвличане, тъй като до този момент не е имало данни за друго престъпление, уточни Трифонова.

„В последните часове на денонощието е извършен следствен експеримент, който е от изключително значение, тъй като в неговите рамки Пламен Джорлев е посочил мястото и е обрисувал част от начина, по който е извършено деянието. На същото място са намерени останките от трупа и вещи, които са принадлежали на жертвата”, каза тя пред журналисти. Прокурорът уточни само, че става дума за лични мотиви, но не обяви повече подробности.

Предстоят експертизи и събиране на доказателства. Зам. окръжният прокурор изрази удовлетворение от добрата работа и координация между полиция и прокуратура, стигнала до разплитане на тежкото убийство.

Пламен Джорлев е в ареста за 72 часа. Срещу него вече е повдигнато обвинение за тежкото престъпление. Предстои депозиране на искане пред Окръжен съд-Враца за постоянното му задържане под стража.

Трупът на Дореми Джорлева беше открит в местността „Мътница”, на около 20 км от Враца по пътя за Вършец.

Новини от Враца