Връчват наградите за боец на годината
Връчват наградите за боец на годината / DarikNews.bg

Асоциацията на майсторите на бойни спортове ще награди най-добрите спортисти за 2011 година.

Всеки клуб ще номинира и отличи свой състезател в бойните спортове."През годината имаше много републикански, европейски шампиони в различните стилове на бойните спортове, отбелязваме и повишена масовост. Това доказва за пореден път, че Стара Загора е място, където се раждат победители, които прославят страната ни", отбеляза председателят на СК „Аскен" Сенсей Асен Асенов.

Индивидуален приз за боец на годината няма да бъде присъждан, защото всеки боен спорт им своята специфика и тежест, своята популярност и конкурентност.

Церемонията по връчването на наградите за боец на годината ще се проведе тази вечер от 20 часа в клуб „Планета" в Стара Загора.

11 са майсторите по бойни спортове, които членуват в Асоциацията. В момента се готви правилник, който да събере всички клубове в една обща изява, която ще се проведе догодина, информира Маноил Манев, председател на Клуб по Бойни изкуства и Сан Да. Асоциацията и клубовете в нея са поканени за участие и в поредното състезание за Световната купа по Бодигардинг, чийто домакин през юни ще бъде отново Стара Загора.

Първата Асоциация на майсторите на бойни спортове бе създадена в Стара Загора преди година.
Учредители са: Сенсей Асен Асенов - Спортен клуб „Аскен", Веселин Иванов-ММА, Емил Стефанов-Самбо, Жельо Илиев-Муай Тай, Красимир Коруков-Кикбокс, Красимир Джамбазов-ММА, Маноил Манев-Санда, Николай Бакърджиев-Таекуондо,Стефан Балабанов-Кудо, Таньо Райчев-Карате Киокушинкай, Тихомир Тодоров-Тайдзицюан.