„Бръшляновата къща навършва една година
„Бръшляновата къща навършва една година / netinfo
„Бръшляновата къща" навършва една година
47861
„Бръшляновата къща" навършва една година
  • „Бръшляновата къща" навършва една година

Kреативният форум „Бръшляновата къща" навършва една година. По този повод „Шарената работилница", която децата с интерес посещаваха преди време, ще бъде възобновена. В Къщата на мечтите децата могат да претворят своите фантастични идеи и да се научат да работят с различни техники на изобразителното изкуство и разнообразни материали.

Бръшляновата къща ще бъде отново на разположение на малчуганите всеки петък от 10:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 16:30 часа. стартът е тази седмица.

В прикачения звуков файл може да чуете подробности за създаването на Шарената работилница от психолога Боряна Каниду, която работи с децата и техните родители.

Сдружение за съвременно изкуство „Различният поглед" организира в Кино "Комсомол" от 19:00 часа, прожекция „Време материално". Входът е 2 лева. Time - Material e селекция на Студио Даухаус от съвременни български кратки филми, видео арт и анимация. Студио Даухаус (http://studiodauhaus.blogspot.com/) е една от най-активните платформи на сцената на българското съвременно изкуство и независима култура. През последните 6 години екипа на Даухаус е продуцирал и подпкрепял над 100 събития и проекти на български и международни артисти. Някои от тях са в сферата на визуалните изкуства - късометражно кино, видео арт, документално кино, анимация, музикални клипове или просто визуални експерименти. Постепенно групата започва да събира тези визуални творби за архив.

В събота от 20:00 часа в ресторант Империя ще бъде представена изложбата на младия талант Мариан Станчев - Manо. Той e завършил живопис и педагогика на изобразителното изкуство в Славянският Университет в Шумен. Специализирал е скулптура в Каламата, Гърция. Участвал е в множество групови изложби в България и на Балканите. Самостоятелни изяви има в областта на инсталациите, обектите и скулптурите. Излагайки за пръв път в Стара Загора той ще представи серия от платна живопис и принт, които показват неговата интерпретация на темата за "различният поглед".

Малко по-късно от 22:00 часа на същото място е предвидена музикално-визуална ретроспекция на Ежегодния младежки фестивал на изкуствата - Различният поглед 2011 със участието на аудио-визуалната формация DEKONSTRUKT. Входът е 4 лева.