Кюстендил

Награда за емоционално представяне на ансамбъл "Родолюбие"

30 ноември 2011 09:20 | Автор: Даниела Атанасова

Награда за емоционално представяне на ансамбъл "Родолюбие"
Фолклорен ансамбъл "Родолюбие" © Личен архив  

Награда за най-емоционално представяне спечелиха от Третия национален фестивал за танцов фолклор "Тракийска броеница"-Пазарджик, танцьорите от фолклорен ансамбъл "Родолюбие". Ансамбълът бе създаден през лятото. Негов ръководител е Симеон Васев. "Родолюбие" вече имаха няколко регионални участия. В "Тракийска броеница" се включиха 70 танцови състава от цялата страна с над 1 800 участници.

"Нямаше категории, въпреки че, обикновено на такива фестивали се правят. Всички се състезавахме на равно. Различно е да играят 20  танцьори, на сцената  излизаха състави с над 100. Гледката беше различна", коментираха от  ансамбъла.

По регламент  в рамките на  6 минути трябваше да се представят две хора. В кюстендилската формация са се включили 16 души, които са играли четворно хоро и граовско хоро от Шопска етнографска област.Етикети: Танцьори, Симеон Васев, Кюстендил, "Родолюбие"

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още