Литературно-музикален пърформанс „4х4”
Литературно-музикален пърформанс „4х4” / netinfo

Литературно-музикален пърформанс „4х4" ще бъде представен в Стара Загора.

Четирима изявени съвременни автори на поетични текстове Радослав Чичев, Иван Димитров, Ясен Василев и Мирослав Христов, ще изпълнят 16 стихотворения, които са подбрани от дебютните им книги, излезли в периода 2009-2011година.

Ясен Василев (Сляп виси безкрая", „Андрогин") печели София:поетики 2010, Иван Димитров („Местни чужденци", „Животът като липсваща лъжица") е носител на голямата награда за драма на Друмевите празници, Мирослав Христов („Череша с гравитация") печели специалната награда на Националния литературен студентски конкурс Шумен 2011, а Радослав Чичев ( „От прашинката на деня") е лауреат на конкурса на „Театър 199" за нова българска пиеса през 2010.

В хода на представлението всеки от тях чете не само свой текст, но се разменя и с останалите, влиза в чужда самоличност, в друг поетичен свят. Пърформансът в Стара Загора е първата спирка от националното им поетично турне. До 12 декември следват участия и в още 5 български града.

Проектът „4х4" се осъществява с медийната подкрепа на Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед и ще се проведе на 2 декември от от 18 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески".