ВМРО-Добрич: Проблемът с шистовия газ трябва да се реши на централно ниво
ВМРО-Добрич: Проблемът с шистовия газ трябва да се реши на централно ниво / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Под наслов "Добруджа не иска шистов газ" се проведе тази година традиционното факелно шествие на ВМРО - Добрич. Процесията, към която се включиха активисти на организацията и граждани, премина през централните улици на Добрич - от храм „Св. Георги" до градинката на Обреден дом. Организаторите поднесоха цветя на барелефа на полк. Борис Дрангов и на паметния кръст на загиналите в Добричката епопея през 1916 година. Демонтриращите скандираха: "Шистов газ търсете си у вас!".

За Дарик, председателят на ВМРО-Добрич и общински съветник, Йордан Йорданов заяви, че насловът, под който да премине тази година шествието, е избран от всички членове на партията, с които винаги предварително се обсъжда темата на инициативата. Той смята, обаче, че въпросът с проучването и добива на шистов газ трябва да се реши на централно ниво от парламента и управляващите.

ВМРО-Добрич организира факелно шествие по повод 92-та годишнина от подписването на Ньойския диктат. Преди 92 години в парижкото предградие Ньой страните-победителки в Първата световна война откъсват от пределите на Отечеството изконни български земи-Южна Добруджа, Западните покрайнини, Македония, Беломорска Тракия. Факелно шествие се провежда за 12-и път, като всяка година то се обвързва с актуален проблем, който изисква гражданска позиция.

ВМРО-Добрич: Проблемът с шистовия газ трябва да се реши на централно ниво
netinfo