Криминални новини
Криминални новини / DarikNews.bg, архив

Задържаха 23-годишен жител на Тервел, който откраднал 50 лева и мобилен телефон от магазин за хранителни стоки в града. Съобщение за инцидента е получено в РУП-Тервел на 10 ноември. При посещение на местопроизшествието е установено, че извършителят е проникнал в обекта чрез взлом на стъкло. Крадецът е задържан след проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на полицейското управление. Мъжът е направил пълни самопризнания и са намерени веществени доказателства за извършената от него кражба.

Той е криминално проявен. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

През денонощието на територията на областта няма пътно-транспортни произшествия.

Регистриран е един случай на управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 23.00 часа на 10 ноември, по ул."Хан Аспарух" в Добрич, от полицейски автопатрул е спрян за проверка л.а. "Фиат Мултипла", управляван от 54-годишен добричлия. При извършената проверка за алкохол, техническото средство е отчело 1,30 промила в издишания от водача въздух. Образувано е бързо производство.  

Около 21.30 часа снощи е получено съобщение за възникнал пожар в л.а. "Опел Вектра", който се е движел в Добрич. В резултат на пожара е изгорял целият автомобил. Причината е късо съединение в ел. инсталацията. Няма пострадали граждани.