Задържаха мъж от Видин, пуснал сноп бюлетини в изборна урна в Лом
Задържаха мъж от Видин, пуснал сноп бюлетини в изборна урна в Лом / снимка: DarikNews.bg, архив

Охраната на една от избирателните секции, намираща се във второ ОУ „Константин Фотинов” в Лом, е задържала 37-годишен мъж от Видин. В края на изборния ден вчера той използвал невниманието на членовете на секционната избирателна комисия и пуснал в урната за гласуване за кмет на Лом сноп с неустановено количество бюлетини, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Мъжът е задържан в Районното управление на МВР в Лом, срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325 от Наказателния кодекс, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Дело срещу неизвестен извършител е образувала прокуратурата в Монтана, тъй като в изборния ден вчера няколко избиратели в Чипровци са получили на мобилните си телефони SMS-и, в които се призовавало да се гласува за единия от двамата кандидати на балотажа. Номерът, от който били изпратени съобщенията, е един и същ. Все още се уточнява кой е ползвателят му, обявиха от полицията.

Полицията в Лом е образувала и бързо производство срещу 34-годишен мъж от село Долно Церовене, община Якимово, който е бил засечен да дава по 20 лева на двама души, за да гласуват за определен кандидат на балотажа в Якимово.