Павел Маринов единствен отсрами замлъкналите социалисти
Павел Маринов единствен отсрами замлъкналите социалисти / Дарикнюз

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ!

Преди да направя официално изявление, изчаках и последните официални данни на ЦИК, за да мога да се обърна към всички тези 8550 граждани на Община Бургас, които смело дадоха своя глас за по-доброто бъдеще и разбраха, как то може да стане реалност.

В последните седмици, по време на срещите ми с граждани от общината, успях да се запозная с хора от различни възрасти и с разнообразен социален статус, и твърдя, че не само видях, но и разбрах и почувствах техните проблеми, също както и те разбраха моята цел за бъдещето на нашия град. А нашият град - това са те, хората му!

Въпреки незадоволителния официален резултат, аз ще остана верен на себе си и ще продължа да работя в името на град Бургас, подкрепяйки и работейки за всяка иновативна идея и проект, които бъдат в интересите на хората. Не се признавам за победен в състезание, чийто правила бяха неясни до самия финал. Нямам и правото да се чувствам и още повече признавам за победен, след като съм получил доверието и подкрепата на толкова бургазлии, припознали в нашите идеи бъдещето за града ни и децата си.

Поздравявам г-н Николов и 28-те Общински съветници от ПП „ГЕРБ" за постигнатия резултат. Пожелавам им успешна работа. Но нека не забравят, че  обявените резултати носят след себе си и редица отговорности към поетите от тях ангажименти. При формирания политически монопол, който те вече имат на местно и национално ниво, тяхно не само служебно, но и морално задължение е да реализират своята програма по начин, който да не позволява критика за неизпълнени обещания, защото няма да има опозиция, на която да бъде прехвърлена ролята на изкупителна жертва, виновна за „блокирането" на една или друга идея или проект.

Мисията ми и занапред ще бъде да не изневерявам на принципите си и да вярвам в един още по-добър град Бургас за нас и нашите деца.

В заключение, призовавам всички съграждани, гласували за обновлението и по-доброто бъдеще на града ни, да проявят гражданска отговорност в полза на идеалите на истинската демокрация срещу монополизиране на властта на всички нива от една единствена политическа сила! Нека избора им за президент и вицепрезидент на 30.10.2011 подкрепи алтернативата на възраждащия се политически и властови авторитаризъм - двойката Ивайло Калфин-Стефан Данаилов!

С благодарност за доверието и уважение за Гражданската смелост!

Павел Маринов