Поне 30 двойки ще се бракосъчетаят на 11.11.2011
Поне 30 двойки ще се бракосъчетаят на 11.11.2011 / DarikNews, архив

30 двойки са заявили желание до момента да се бракосъчетаят на датата 11.11.2011 година, съобщи за Дарик Радка Пашова, която е служител в Ритуалния дом във Варна. Тя допълни, че не се отчита повишен интерес заради съвапдението на цифри в петъчния ден. Съвсем не привлекателна се оказва и датата 20-ти ноември, защото записаните двойки за неделния ден са едва две.

Към днешна дата в морската столица са сключени 1184 брака, информира Пашова. Цифрата почти не се различава от тази за същия период на миналата година. Относно смесените бракове не се забелязва ръст или спад, отчита Пашова. Най-възрастните младоженци през тази година, които са си казали “да” са над 70 години. През миналата година в брак са встъпили и хора над 80-годишна възраст, но преобладаващата част от тях са били от дом за стари хора “Гергана”. Старците са полагали подпис, за да могат да си осигурят самостоятелна стая в паснсиона, каза Пашова.

През идната неделя, когато ще се проведе балотаж за местни и президентски избори, има записани четири двойки, които ще се врекат във вечна вярност.