ВИДЕО и СНИМКИ: Взривиха колата на журналиста Сашо Диков
ВИДЕО и СНИМКИ: Взривиха колата на журналиста Сашо Диков / снимки: Канал 3

Взривиха автомобила на журналиста Сашо Диков тази вечер в София. Бомбата е избухнала около 22.00 часа на паркинга пред блок 259 в жк „Гоце Делчев", където живее шефът на Канал 3. Няма пострадали при инцидента. Бомбата е била поставена пред предната лява гума.

"Жив съм, нищо ми няма. В 22.00 часа гръмна колата. Тя беше паркиране пред жилището, в което живея. Чу се силен гръм. Това е служебната ми кола, която карам от пет години. Пострадала е най-вече предната част на автомобила. Шофьорската врата е доста изкривена, задната броня е отхвърчала на 10 метра. Бомбата е била сложена под предната лява гума", разказа Диков за Дарик.

Той добави, че не е получавал никакви заплахи: „Колкото и неубедително да звучи и неправдоподобно, но не са ми отправяни предупреждения".

Спортният журналист каза още, че няма никакви предположения кой може да е взривил автомобила му и по какви причини: „Нямам, защото ако имам, то трябва да имам сериозни съмнения и доводи. Поне сериозни такива предположения, за да кажа каквото и да било в тази ситуация".

Полицията е отцепила района на инцидента.

Тепърва ще се уточнява какъв е видът на взрива, това ще стане ясно след като бъдат готови експертизите, уточни пред "Фокус" директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.