Убийците са богопомазани, смята майката на убития студент Стоян Балтов
Убийците са богопомазани, смята майката на убития студент Стоян Балтов / Sofia Photo Agency, архив
Убийците са богопомазани, смята майката на убития студент Стоян Балтов
45394
Убийците са богопомазани, смята майката на убития студент Стоян Балтов
  • Убийците са богопомазани, смята майката на убития студент Стоян Балтов

Софийският градски съд отложи за пореден път делото за убийството на студента Стоян Балтов, който почина след побой пред дискотека "Амнезия" на 5 декември 2008 г. Причината е, че адвокатът на подсъдимия Александър Данаилов е ангажиран в Шумен по делото "Килърите".

Интересното за знаковото дело "Килърите" е, че по него има заседания почти всеки ден, докато по делото "Балтов" те се насрочват веднъж на около месец и половина. Възмущението си от тази тенденция изрази и майката на убитото момче Зарка Димова: "Килърите на 20-годишните не са толкова важни, важни са килърите в Шумен, защото те са богопомазани. Аз исках да бъдат няколко дати, както при делото "Килърите" в Шумен, един месец да се гледа делото за Стоян, за да не се получават нещата в Катуница, защото там е абсолютно същото - там няма цигански проблем, просто има богопомазани, които могат да убиват, могат да не се явяват на дела, могат да не са в ареста, както при нас".

Градските съдии глобиха с 300 лв. двама свидетели, които не се явиха да дадат показания. Те трябва да бъдат доведени принудително за следващото заседание.

Подсъдимите по процеса са трима - Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов.

Делото вече беше прекратявано и връщано на прокуратурата, а в момента боксува поради постоянни отлагания.

Процесът продължава на 14 ноември.