ЦДГ Слънчице” посреща гости от осем държави
ЦДГ Слънчице” посреща гости от осем държави / netinfo

ЦДГ №10 "Слънчице" ще бъде домакин на партньорска среща по многостранен проект "Оur school garden", съобщават оттам. Пристигат 28 педагози от осем държави - Испания , Италия, Швеция, Полша, Румъния, Гърция, Уелс и Турция. Те ще се запознаят с мястото на дейностите по проекта във възпитателно-образователната работа в детската градина. Визитата продължава до 5 октомври. Инициативата е финансирана от ЦРЧР по програма "Учене през целия живот", секторна програма „Коменски".

Гостите ще бъдат посрещнати и от децата - на 3 октомври. Те ще посетят шестте групи и ще дегустират чай от отглежданите в детската градина билки като маточина, мащерка, лайка, салвия и др.. Подготвителна група „Усмивка" ще демонстрира бисквити с прясна мента.

Гостите ще разгледат и градините на детската градина, където освен билки се отглеждат домати, пипер, боб, праз лук и други зеленчуци. В края на посещението представители от всяка гостуваща страна ще засадят вечнозелени дръвчета, осигурени от Държавно горско стопанство - Добрич.

В предвидените 4 работни срещи ще се отчете изпълнението на проекта "Our school garden" през първата година. Домакините от ЦДГ „Слънчице" ще представят идеята, съдържанието и начина на издаването на онлайн списанието към проекта. В рамките на петдневното гостуване на партньорите е предвидена и програма, която да ги запознае с културните и исторически забележителности на региона.