Георги Васев: Младост и мъдрост за успеха на Благоевград!
Георги Васев: Младост и мъдрост за успеха на Благоевград! / снимка: Дарик-Благоевград, Зоя Караджова

Воевода номер едно в Благоевградско - Георги Васев  тръгна към надпреварата за кметското място с църковен водосвет. В храма „Въведение Богородично”, избраникът на ВМРО-Българско национално движение и лидер на партията в областния център, разчупи пита за здраве и успех на всички благоевградчани. Отец Николай благослови кампанията на Георги Васев и участниците в листата за общински съветници.

Зедно с кандидата за кмет Георги Васев, за успешна и спорна кампания се помолиха най-близките му и пълният състав на листата за общински съветници, начело с бизнесменът Георги Гоцев, следван от Иван Стоянов – преподавател по история, Станимир Радулов - макроикономист, Вили Балев - юрист, Антон Машев - дългогодишен собственик на авто-школа, Ирина Ролева, Ивайло Въжаров, Миленко Вангов и др. В листата на ВМРО-Българско национално движение са преплетени младост и мъдрост, заяви Георги Васев.  

„Нашата кампания ще бъде много семпла, но и много интелигентна. Ние няма да правим кампания тип „пир по време на чума”, камапанията ни ще бъде позитивна, не търсим конфронтации, конфронтация само на идеи, без удари под пояса. Стремим се да стигнем до хората, до сърцата на хората. Хората, които ме подкрепят са много обикновени хора, с професии и представляват гражданското общество и обикновените хора в Благоевград. В тази кампания ще разчитам на всички хора на Благоевград, без значение на цвят, политическа принадлежност иили предпочетания, защото проблемите не са делят на сини, червени или светлосиви, проблемите са на обикновения човек, на отделния гражданин, на бизнесмена, на изпадналия в тежка ситуация безработен, на хората в неравностойно положение, на майките, на всички. Гражданите ще имат силата на гласа, ще имат възможност да управляват чрез нас.”, каза кадитатът за кмет Георги Васев.

Основни приоритети на програмата на Георги Васев и ВМРО-Българско национално движение са водоснабдяването на Благоевград, развитието на инфраструктутара, грижата за здравето на хората, развитието на града като туристическа дестинация, създаване на общинска полиция, зоополиция, решаване на въпроса с незаконното строителство над Предел махала, развитие на култура, икономика и спорт.