Кметът Петър Паунов подписа договора за Здравния център
Кметът Петър Паунов подписа договора за Здравния център / Дарик Кюстендил

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и Александър Николов от Консорциум “ПСГ и партньори” подписаха договора за строителството на Здравния център.

“Радвам се, че споделяме с всички наши съграждани моментът, в който започва възстановяване на балнеологията в нашия град. Надявам се на коректно партньорство с колегите от фирмата, с която току-що подписахме договора”, каза кметът на Кюстендил.

“Фирмата е със сериозна история и с много добри успехи в тази част. Ние вярваме, че ще успеем да се справим и предсрочно с изпълнение на задачата”, каза Александър Николов от Консорциум “ПСГ и партньори”. За строителството на Здравния център се разчита на работна ръка от Кюстендил.

Срокът за проектиране е 35 дни, а 145 дни е времето за изпълнение, коментираха от общинска администрация. “Надявам се още за Коледните и Новогодишни празници да имаме и работещи звена на Здравния център”, допълни кметът Петър Паунов.

Проектът за този център датира от началото на 2010 година и е съвместен с ВМА - София. Общината и академията ще си сътрудничат с насочване на пациенти за диагностика и лечение, съвместно лечение, обмяна на специалисти и дори научноизследователска дейност.