Златният затвор на Строс-Кан се продава за 13,99 милиона долара
Златният затвор на Строс-Кан се продава за 13,99 милиона долара / снимки: Reuters, архив

Позлатената "затворническа килия" на Доминик Строс-Кан в Ню Йорк се продава за 13,99 милиона долара, предаде Франс прес.

Става дума за луксозната къща в квартала Трайбека, в която Строс-Кан беше под домашен арест. Там бившият директор на Международния валутен фонд прекара времето от края на май до 3 септември, когато се върна във Франция. През този интервал Строс-Кан първо беше обвиняем за сексуално посегателство, след това беше пуснат под гаранция, после обвиненията срещу него бяха снети и накрая паспортът му беше върнат и той можа да си тръгне от САЩ.

През цялото това време за къщата беше плащан наем от 50 000 долара на месец, предава БТА. Тези пари внасяше Ан Сенклер, съпругата на Строс-Кан.

"Златният затвор" на СтросКан се продава за 1399 милиона долара
netinfo

Откакто бившият директор на МВФ напусна луксозното жилище, то стои празно. В къщата има четири спални, джакузи, киносалон и отбрано оборудване. Настаняването на Строс-Кан в този "затвор" породи критики във Франция.

Офертата за продажбата на къщата в Трайбека може да бъде разгледана в сайта townrealestate.com. Трайбека е квартал в южната част на Манхатън, в който бивши фабрики и складове са превръщани в огромни апартаменти.