Яне Янев обяви водачите на листите за общински съветници
Яне Янев обяви водачите на листите за общински съветници / снимка: Дарик - Благоевград, Зоя Караджова
Яне Янев обяви водачите на листите за общински съветници
44730
Яне Янев обяви водачите на листите за общински съветници
  • Яне Янев обяви водачите на листите за общински съветници

Лидерът на РЗС Яне Янев представи почти завършения вариант на всички кандидати за кметски позиции и водачите на листи за общински съветници в Област Благоевград.

В община Блеица водач на листата е Павел Марценков, в Благоевград кандидат-кмет и водач на листата е Илия Трунгов. За Гоце Делчев кандидат-кмет и водач на листата е Димитър Донев, на второ място в листата ще бъде Борислав Пръков, на трето се нарежда д-р Мария Тонгова. Янев подчерта, че гоцеделчевската листа е най-младата в областта.

В Гърмен кандидат-кмет и водач на листата е Недин Таламанов.За община Кресна най-вероятно ще има и кандидат-кмет, но на този етап като водач на листата е утвърдено името на Димитър Стоянов, поясни Яне Янев. За Петрич е утвърдена кандидатурата на адвокат Ани Богданова. В Разлог е издигната кандидатурата на Благой Дункин, втори в листата е архитект Димитър Захариев. В Сандански кандидат за кмет е инж. Димитър Стойков. В Сатовча водач на листата и кандидат за кмет ще бъде Байран Дерменджиев, кандидати за кметската позиция ще има и във всички съставни села на община Сатовча. В Симитли водач на листата ще бъде Йордан Петров. Водач на листата за общински съветници в Стумяни е Красимир Митрев. За Хаджидимово начело на листата ще бъде Иван Шиндов, имената на кандидатите за кметове в селата ще бъдат обявени до края на седмицата. За Якоруда кандидат-кмет и водач на листата е Борис Барусов. Яне Янев, каза че водачът на листата за община Банско все още не е ясен, но е възможно да бъде британец. Във Филипово кандидатът на РЗС е Юсеин Ходжа.

В Област Благоевград РЗС ще има около 70 кандидати за кметове в селата, каза още Яне Янев. Окончателните варианти на листите с общински съветници от РЗС ще станат ясни на 19 септември.