Евакуираха гости на добрички хотел заради пожар
Евакуираха гости на добрички хотел заради пожар / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Евакуираха гости на добрички хотел заради пожар
44718
Евакуираха гости на добрички хотел заради пожар
  • Евакуираха гости на добрички хотел заради пожар

Пожар избухна около 9.00 часа тази сутрин в хотел "България" в Добрич. Подпали се скара в кухненския бокс на основния ресторант на хотела. Евакуирани бяха около 100 гости, шестима полицаи бяха обгазени.

На мястото на инцидента са били изпратени три пожарни автомобила, полицейски и медицински екипи. Пожарът е бил локализиран веднага, съобщиха от полицията. Гостите на хотела са били евакуирани, а сградата - опразнена.

Един от обгазените полицейски служители е настанен за наблюдение в МБАЛ-Добрич, а на останалите петима с по-леки поражения е оказана медицинска помощ на място. Други пострадали няма.

Сред гостите бяха и участници в колоездачната обиколка на България, които трябваше да стартират за следващия етап на тура. Наложило се е спортистите да се преобличат на паркинга на хотела.

Скарата в ресторанта е била включена да обгаря, но наслоената мазнина се е възпламенила и се е образувало задимяване, което през въздухопроводите е обхванало целия хотел, обясни шефът на пожарната комисар Димчо Симеонов. В комплекса, където има и офиси на фирми и две банки, бе спрян и токът.

Само преди ден в хотелския комплекс се състояха демонстрации на противопожарни действия. Поводът бе Седмицата на пожарната безопасност 12-18 септември.

Други новини от Добрич