Лиляна Павлова положи клетва като министър на регионалното развитие
Лиляна Павлова положи клетва като министър на регионалното развитие / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Лиляна Павлова положи клетва като министър на регионалното развитие
44596
Лиляна Павлова положи клетва като министър на регионалното развитие
  • Лиляна Павлова положи клетва като министър на регионалното развитие

Лиляна Павлова положи клетва като министър на регионалното развитие и благоустройство. Това стана след като парламентът с 116 гласа „за", 37 „против" и двама „въздържал се" одобри промяната в правителството.

Депутатите от ГЕРБ и „Атака" подкрепиха промените, БСП и ДПС гласуваха против, а народните представители от Синята коалиция не участваха в гласуването. Павлова заема поста на мястото на Росен Плевнелиев, който подаде оставка, след като беше издигнат за кандидат-президент от ГЕРБ.

„Комунисти, комсомолци, пионери трябва да застанат в единен строй и днес това е строят на атаката срещу нашия министър. Нека изпратим с достойнство решението на най-успешния министър, на най-рейтинговия министър в кабинета, на човека, който с тези успехи, които показа в министерството, ще направи и президентската институция. Аплодирайте решението на господин Плевнелиев", призова Снежана Дукова от ГЕРБ.

Христо Бисеров от ДПС пък заяви, че не приемат оставката на Росен Плевнелиев и не я подкрепят. „Единствената оставка, за която ще гласуваме, е оставката на Бойко Борисов. Нашата оценка за управлението на ГЕРБ е заключена в две думи: пълен провал", категоричен бе депутатът.

„Преди малко чухме, че едва ли не днес, понеже е 9 септември, започва канонадата срещу кабинета и предизборната кампания. Не е вярно. Вярно е, че предизборната кампания на Плевнелиев върви вече две години с постоянен, системен PR. И той започва да ми прилича на датския писател Ханс-Кристиян Андерсен, защото разказва много приказки, но върши малко дела", каза лидерът на БСП Сергей Станишев.

От своя страна премиерът Бойко Борисов изрази мнение, че може би е трябвало магистрала „Люлин" да бъде оставена от настоящите управляващи като паметник, но по думите му хората в България не заслужавали това. „Моля медиите, когато дават изказванията на колегата Станишев, да пуснат кадрите, които всички имат, когато отидох на магистрала „Люлин", застанахме срещу планината и в едната, и в другата посока нямаше абсолютно нищо освен гора и планини", каза министър-председателят.