Премиерът Б. Борисов откри рехабилитирания Дунав мост и обновения площад
Премиерът Б. Борисов откри рехабилитирания Дунав мост и обновения площад / снимки: Дарик радио - Русе, Галина Тодорова
Премиерът Б. Борисов откри рехабилитирания „Дунав мост” и обновения площад
44461
Премиерът Б. Борисов откри рехабилитирания „Дунав мост” и обновения площад
Министър Росен Плевнелиев
Министър Ивайло Московски
Министър Вежди Рашидов
  • Премиерът Б. Борисов откри рехабилитирания „Дунав мост” и обновения площад
  • Министър Росен Плевнелиев
  • Министър Ивайло Московски
  • Министър Вежди Рашидов

Премиерът Бойко Борисов откри следобед в Русе рехабилитирания Дунав мост и инспектира ремонта на операта в града. Той беше придружен от министрите Росен Плевнелиев, Ивайло Московски и Вежди Рашидов.

Българската част от Дунав мост беше ремонтирана в рамките на два месеца. За този срок изцяло беше подменена асфалтовата настилка, хидроизолацията и изравнителната бетонова настилка. Възстановителни дейности включваха също осветлението, парапетите и пътните знаци. Средствата, отделени от бюджета за рехабилитацията, са 1,7 млн. лв.

„Мисля, че когато фактите говорят и опозицията мълчи. След като в София ремонтирахме моста „Брюксел" за близо 16-17 милиона и той стана европейски вход на столицата ни, столицата ни на Дунав се нуждаеше от същата реконструкция - осветление, ремонт до бетон със съответните изолации и настилки, така че, когато нашите гости влязат в България, да усетят подема в държавата", каза при откриването премиерът Борисов.

Дунав мост е открит за експлоатация на 20 юни 1954 г. и оттогава не е ремонтиран цялостно.

В Русе премиерът Борисов участва и в официалното откриване на реконструираната централна част на крайдунавския град. Проектът е реализиран по Оперативна програма „Регионално развитие" и е на стойност 10 млн. лв.

Ремонтът на русенската опера пък ще приключи след седмица, обяви министър Рашидов. Цялостната модернизация се осъществява от Министерството на културата с проект по Оперативна програма „Регионално развитие". Министерството реализира още два проекта в Русе - възстановяване на Римската крепост „Сексагинта Приста" и модернизация на сградата на оперно-филхармоничното дружество.

Какво заявиха в Русе министрите Росен Плевнелиев, Ивайло Московски и Вежди Рашидов, чуйте в прикачените файлове.

Премиерът Б. Борисов откри рехабилитирания Дунав мост и обновения площад
netinfo