Етнографска изложба Имало едно време показва живота преди Димитровград
Етнографска изложба Имало едно време показва живота преди Димитровград / DarikNews, архив

С откриване на етнографската изложба "Имало едно време" в Историческия музей на Димитровград продължават днес празниците на града, по повод 64-годишнината му. Изложбата включва над 170 експоната от фонда на музея и показва живота, бита и поминъка на хората по тези земи преди създаването на Димитровград, обясни директорът Елена Георгиева. Някои от предметите, включени в експозицията, са постъпили в музея още при създаването му през 1951 г., други показваме за първи път, коментира тя. Най-старият предмет е сандък за дрехи от 1873 г.

За гостите на откриването организаторите на изложбата са предвидили и възможността сами да се опитат да работят на стан, с помощта на възрастна жена, която ще им покаже тънкостите, издаде в аванс Елена Георгиева.

Вчера в градската библиотека "Пеньо Пенев", като част от програмата за дните на Димитровград, бе открита и камерна изложба на известния димитровградски художник Нено Александров. "Моята България, моят Димитровград" е мотото й. Включва 25 платна  масло.