Строс-Кан поднесе своите извинения на служителите на МВФ
Строс-Кан поднесе своите извинения на служителите на МВФ / снимки: Reuters, архив

Доминик Строс-Кан поднесе своите извинения на служителите на Международния валутен фонд (МВФ), предаде Франс прес, като се позова на очевидец.

"Дошъл съм тук, за да се извиня пред онези, които бяха наранени от цялата тази история...това бе грешка от моя страна... и аз съжалявам за негативни отражения за тази институция", казал бившият управляващ директор на МВФ на бившите си подчинени. Французинът обяснил, че е дошъл в централата на фонда във Вашингтон, за да сложи точката на своя престой начело на организацията и да каже "довиждане".

Строс-Кан, който направи изявлението си пред неколкостотин души, похвали на няколко пъти служителите на МВФ. Годините, прекарани във фонда, бяха най-интересните от моята професионална кариера, увери той.

Според цитирания източник, който е служител на МВФ, срещата се е състояла в голямата зала в централата на организацията, която е използвана за конференции, предава БТА. Тя е протекла в много положителна обстановка, като е имало аплодисменти и са били направени снимки, а самият Строс-Кан е изглеждал доста развълнуван.

СтросКан поднесе своите извинения на служителите на МВФ
netinfo

Срещата била организирана по молба на бившия шеф на МВФ и е имала изключително частен характер, съобщи пресслужбата на организацията, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Преди това Доминик Строс-Кан е бил приет за кратко от своята сънародница Кристин Лагард, която бе избрана през юни за нов управляващ директор на фонда. Повече подробности не бяха дадени.

Бившият управляващ директор на МВФ, бе принуден да се оттегли от поста през май тази година, след като му бяха повдигнати обвинения в сексуално насилие срещу камериерка в нюйоркски хотел. Процесът срещу него бе прекратен миналата седмица заради ненадеждността на предполагаемата жертва.