РЗС: С кандидата си за кмет на Кърджали ГЕРБ осигурява победа на ДПС още на първи тур
РЗС: С кандидата си за кмет на Кърджали ГЕРБ осигурява победа на ДПС още на първи тур / netinfo

Управляващите от ГЕРБ издигнаха в Кърджали максимално безлична кандидатура, която да даде възможност ДПС да спечели изборите още на първи тур с много, каза в града край Водното огледало лидерът на РЗС Яне Янев. Той и кандидатът за президент на партията Атанас Семов представиха своя претендент за кметския пост в Кърджали. Това е 26-годишният счетоводител, родом от Кърджали, Иван Стоев, който е и председател на общинската структура на РЗС. Завършил е висшето си образование в Стопанската академия в Свищов, а сега учи след дипломна квалификация „право" в УНСС.

По думите на Янев Стоев е „млад, почтен, неупотребен и неамортизиран". Визирайки кандидатът на ГЕРБ за кметското място Илия Илиев, който има заведение за дюнери, лидерът на РЗС каза, че не е обидно да си дюнерджия, но е обидно подобно неглижирано отношение на ГЕРБ към гражданите на Кърджали, издигайки подобна кандидатура.

Стана ясно, че до 15 септември РЗС ще обяви своите кандидати за кметове и общински съветници в останалите общини в Кърджалийска област. „По трудно и дори невъзможно ще е в Черноочене, защото там феодализацията на ДПС е достигнала върхови точки, но чрез околните села РЗС има шанс да пробие", каза Янев. Според него до края на октомври РЗС ще има поне 500 български турци редовни членове в Кърджалийска област.

Ще играем самостоятелно, разчитаме много та българските турци, разочаровани от феодализма, налаган от онбашиите на Доган през последните 20 години, каза още лидерът на РЗС.

Допълни го Атанас Семов, според когото огромна част от избирателите на ДПС днес живеят по-лошо отколкото преди 20 години. „Държани са в бедност, страх, изолация и са поставени в тотална зависимост от апарата на ДПС. Това е абсолютно недопустимо", категоричен бе кандидатът за президент на РЗС.  По думите му чрез новата конституция, която трябва да стане факт през 2012 година, българските турци ще се освободят от робството, в което днес са поставени от групировката ДПС.

„Не искам подкрепата на ДПС за президентските избори. Очаквам подкрепата на десетки хиляди български турци, които искат да се освободят от игото на ДПС АД, за да живеят пълноценно и свободно, а не в замивисомост", каза още Атанас Семов.