Янаки Янакиев- кандидат на РЗС за кмет на Хасково
Янаки Янакиев- кандидат на РЗС за кмет на Хасково / Darik News, архив

51-годишният Янаки Янакиев е кандидатът за кмет на РЗС за Хасково. Кандидатурата му бе обявена от лидера на партията Яне Янев, който пристигна заедно с издигнатия за президент Атанас Семов. Янакиев 20 г. е работил в банковата система, 12 от които на ръководни длъжности. В момента се занимава с частен бизнес в областта на консултантските услуги, представи го Яне Янев.

На пресконференция днес в Хасково Яне Янев обяви, че РЗС ще участва самостоятелно в местните избори във всички 264 общини, със свои кандидати за кметове и листи за съветници. За област Хасково в община Любимец партията залага на Веска Спирова, в Тополовград- на Атанас Стоянов, в Симеоновград- на настоящия заместник-кмет там Веселин Янев и в Маджарово- на сегашния кмет на с. Книжовник Наско Колешев, който е от гражданската квота на РЗС.

Листата за съветници в Хасково ще води Стойчо Ганашев, обяви днес Яне Янев. Кандидатите за кметове на общини, кметове на кметства и общински съветници за останалите общини ще обявим до 15 септември, като в нито една община няма да участваме в коалиции и ще дадем възможност за силно гражданско участие, коментира Яне Янев в Хасково.