ГЕРБ готви фалшификация на изборите, обяви Яне Янев
ГЕРБ готви фалшификация на изборите, обяви Яне Янев / снимка: Sofia Photo Agency

Притеснени сме от определени фактори в ГЕРБ, които използват структури в МВР, за да им докладват тайно по улици, квартали и блокове за семейства, които трайно пребиват в чужбина. На базата на тези данни се подготвя фалшификация на изборите, обяви в Шумен лидерът на РЗС Яне Янев при представянето на част от кандидатите за кметове в няколко населени места от областта.

По думите му, методиката е нова и в момента се отиграва от управляващата партия ГЕРБ. Лицата щели да бъдат разписани от определи членове на СИК на изборите, без да подозират за това.

Янев допълни, че в различни част на България са били викани и домоуправители, за да дават обяснения за това къде живеят в момента техни съседи. Той припомни, че не е решен и проблемът с хората, които никога не са имали лични карти. По информация на Янев и съпартийците му, само в Шуменско около 300 души никога не са имали документи за самоличност, след като излязоха новите лични карти. Според Яне Янев е притеснително и това, че хора, които не са се връщали в страната 10-15 г., все пак присъстват в избирателните списъци.

Убеден съм, че на президентските избори РЗС ще има двуцифрено число като резултат, коментира лидерът на партията. Според него опонент на кандидата на РЗС Атанас Семов за президентския пост от страна на ГЕРБ ще е Росен Плевнелиев.

Лидерът на "Ред, законност и справедливост" обясни също, че кандидатите за кмет на партията ще оповестят публично своите икономически досиета - кой финансира кампанията им, с кого ще работят в местните администрации, кого биха уволнили и защо, имат ли участие в офшорни фирми и ако притежават фирми, дали те са изрядни пред съответните институции.