Полицията в Англия с вързани ръце срещу размирници
Полицията в Англия с вързани ръце срещу размирници / Reuters
Полицията в Англия с "вързани ръце" срещу размирници
44086
Полицията в Англия с "вързани ръце" срещу размирници
  • Полицията в Англия с "вързани ръце" срещу размирници

В Англия се обмисля въвеждане на вечерен час за учениците заради размириците, обхванали много градове на страната. Това разказа в следобедния блок на Дарик журналистът Румяна Благоева, която от десет години живее в английската столица. На 11 август властите се събират извънредно, за да решат какви мерки да предприемат срещу размириците.

Ето какво още разказа тя за случващото се на Острова:

Това беше най-тихата нощ, която съм преживяла за последните 10 години, които живея в Лондон. След 18.00 часа нямаше никого по улиците само полицейско присъствие. Хората са изплашени. Всеки си стоеше по къщите, след 14.00 часа всички магазини бяха затворени. Нищо не работеше.

Такъв Лондон никога не съм виждала. Усещането беше доста неприятно.

Ситуацията сега е по-спокойна. Това, което снощи поддържаше спокойствието на столицата, беше фактът, че кварталът се организира, хората от всички общини решиха сами да се защитават, защото полицията просто наблюдаваше.

Кварталът, в който аз живея, се намира между всички тези най-горещи точки в Лондон. 200 човека на футболния клуб Милуол цяла нощ стояха и пазиха квартала.

Емигрантите не участват в размириците. Това са британски граждани, хора, родени тук, които са на помощи - бели и черни. Не говорим за раси, а социален процес, поне така твърдят.

Полицията в Англия с "вързани ръце" срещу размирници
netinfo

На 11 август се събира парламентът на извънредно заседание и там ще се обсъдят конкретни мерки. Прекъснати са отпуските на всички полицаи в Лондон.

Предлагат да се въведе вечерен час за учениците, тъй като в момента са във ваканция. В Манчестър имаше деца на възраст между 9 - 12 години, които палиха и разграбваха. Предприемат се различни мерки, но всичко е твърде късно. Това, което искат хората, е правителството да промени закона, за да може полицията да действа по-активно. В момента полицаите са с вързани ръце, тъй като тези хора са непълнолетни и по закон те нямат право да ги докосват, камо ли да ги бият. Това е проблемът. Трябва промяна в законодателството и то бърза.

Има обвинения от страна на лейбъристите към консерваторите, че те са виновни за размириците, тъй като са съкратили много помощи. В същото време коментаторите анализират, че през последните 15 години, каквато е възрастта на бунарите, те са продукт на лейбъристкото правителство от една страна, което прокара много закони за защита на правата на човека и на семейството.

Съпругата на Тони Блеър е в основата на закона, който не позволява родител да удари детето си. Няма никаква възможност училището да има някакви права върху възпитанието. Липсата на контрол от родителите, рап културата - са основните причини, сочени за липсата на елементарни морални ценности, за уважение към човешкия живот и към труда. Хора, които не работят, които живеят на помощи, твърдят, че могат да правят каквото си искат и искат да покажат на полицията, че те не могат да ги спрат. За съжаление това, което се случва, доказва, че те го правят просто защото законово по време на лейбъристкото управление са направени такива преимущества за непълнолетните, че те не могат дори да ги арестуват и полицията ги гледаше, докато те палеха.

В Манчестър е имало съдии, които са подписвали на място разрешително за арест на непълнолетните.

Доста проблеми се събират на правителството. Цялата общественост във Великобритания очаква на извънредното заседание на парламента те да предприемат някакви конкретни мерки.

Полицията в Англия с "вързани ръце" срещу размирници
netinfo