Яне Янев представи някои от кандидатите на РЗС за кметове в Старозагорско
Яне Янев представи някои от кандидатите на РЗС за кметове в Старозагорско / Sofia Photo Agency, архив

Стара Загора трябва да има кмет. Ако някой ми каже, че през последните четири години е имало такъв, ще се учудя. Това заяви пред старозагорци кандидатът за кмет на РЗС в Стара Загора ексбанкерът Любомир Весов.

„Ние сме наясно с проблемите на Стара Загора и региона и знаем какъв е пътят, по който требва да се върви. За да покажем сериозността на нашите намерения, сме започнали подготовката на екипа, който още след седмица може да започне да работи в кметската администрация.

Това, което считаме, че трябва да предприемем на първо място като секторна политика, е в областта на строителството и благоустрояването. След това са здравеопазването, образованието, младежта, спорта и т.н. За всяко едно от тези направления имаме готовност в много напреднала фаза.

Например в областта на строителството разработваме програма, която ще започне да се изпълнява първата година, а не чак последната година от мандата. Знаем кои са хората, които ще работят по тези въпроси. Аз съм поканил в екипа си като консултанти и съветници, хора, с които ще работим независимо дали ще влезем в кметската администрация.

Яне Янев представи някои от кандидатите на РЗС за кметове в Старозагорско
netinfo

По проблемите на строителството с нас ще работи арх. Петър Киряков, инж. Любомир Славов, инж. Александър Грозев." В най-скоро време ще бъде представена и останалата част от екипа на Весов.

Той заяви, че вече има договорка с чуждестранна компания за изграждането на завод за преработка на твърди битови отпадъци в Старозагорско. Весов уточни, че в договорката е включено и цялостното финансиране на проекта. „Това ще бъде завод, при който вредните емисии са сведени до нула - става въпрос за последната технология в свата. По отношение на цената - тя ще бъде пъти по-евтина от тази на софийския завод", разясни бившият банкер. Той увери старозагорци, че стойността на такса смет няма да бъде завишавана, ако заводът стане факт.

В програмата на кандидата за кмет на РЗС в града на липите е заложена идеята да бъде организиран регионален център съвместно с Тракийския университет и Търговско-промишлената палата. Този център ще съдейства на старозагорския бизнес.

В Стара Загора лидерът на РЗС Яне Янев престави някои от кандидатите за кметове на общини. В Казанлък ще се бори Георги Михайлов, Митко Костадинов ще е начело в Раднево. За община Опан е определен Руси Русев. До края на месец август ще бъдат представени и останалите избранници на „Ред, законност, спрведливост" за региона.