Румен Видов
Румен Видов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Настоящ кмет на Видин

Румен Видов е роден на 23 октомври 1952 година, в Монтана. Активно участва в приватизацията на „Гипсфазер" ЕООД. През 1997 г., когато заводът вече е приватизиран от световния гигант Кнауф, Видов е назначен за негов изпълнителен директор. Работи в „Кнауф-Гипсфазер" до 2006 г. Общински съветник от 2002 до 2007 г. До избирането си за кмет на община Видин е личен съветник на собственика Кнауф по инвестициите в България.

Румен Видов е председател на управителния съвет на Видинската търговско-промишлена палата от 1996 г. и като такъв осъществява отлични партньорски взаимоотношения и реализира проекти по предприсъединителните, а вече и по структурните фондове на ЕС с колегите си от Сърбия и Румъния.

Председател и член на няколко училищни настоятелства във Видин.

На изборите през 2007 година Видов е издигнат от ГЕРБ и печели изборите на втори тур, като побеждава кандидат-кмета на дясното обединение „За Видин" Иван Николов. На втория тур на местния вот за Видов гласа си дават 64,62 процента от стигналите до урните видинчани при избирателна активност от 44 на сто.

Видов има четири деца.