Атанас Семов: Ако стана президент, ще сменя цялата полиция в Добрич
Атанас Семов: Ако стана президент, ще сменя цялата полиция в Добрич / Дарик Добрич
Атанас Семов: Ако стана президент, ще сменя цялата полиция в Добрич
43806
Атанас Семов: Ако стана президент, ще сменя цялата полиция в Добрич
  • Атанас Семов: Ако стана президент, ще сменя цялата полиция в Добрич

„Предстои радикална промяна в начина на управление на страната. Конституцията на посткомунистическия преход е напълно изчерпана, което е предпоставка за корупция и злоупотреби. Затова РЗС настоява за предсрочни парламентарни избори за Велико народно събрание – още преди лятото на 2012 година” – заяви в Добрич кандидатът за президент от РЗС и зам.-председател на партията Атанас Семов.
Според него БСП и ДПС не искат предсрочни избори, а търсят споразумение с ГЕРБ, за да се противопоставят на смяната на статуквото.

Семов представи основните искания на РЗС сред които са намаляване на депутатите в българския парламент до 100, премахване на всички имунитети, въвеждане на забрана за упражняване на власт повече от два мандата, намаляване на държавната администрация наполовина. „В основата на всичко това ще стоят два принципа – на референдумната демокрация и образованието като стратегически приоритет”- заяви зам.-председателят на РЗС. Той бе категоричен, че „Добрич е забравен от Бога, царя и пъдаря му, а изоставането на областта е следствие на изключително лошото управление през последните няколко мандата”.

„Ако бъда избран за президент, ще поискам от главния секретар на МВР незабавно да смени целия състав на полицията в Добрич, защото има много смущаващи факти в тяхната работа”- каза още Атанас Семов. Той представи кандидатите за кметове на РЗС в отделни добруджански общини.

За Добрич това е един от основателите на ГЕРБ в града - Кирил Костов, 45-годишен, бивш служител в Областната дирекция на МВР, в момента със собствен частен бизнес. В Каварна РЗС издига бизнесменът Красимир Кръстев, на 43 години, родом от Шабла. В Ген.Тошево за кметското място ще се бори Росен Георгиев, на 46 години, дългогодишен данъчен инспектор, сега развиващ частен бизнес. В Тервел в кметската надпревара се впуска Юлиян Иванов, на 38 години, главен технически ръководител в Албена, един от основателите на ГЕРБ в града.

„В страната тече процес на напускане на активисти и на цели структури на ГЕРБ, много от които се присъединяват към РЗС” – каза още Атанас Семов. Той даде за пример Тервел, където според него, цялата група на ГЕРБ в общината се присъединила към партията на Яне Янев.

Чуйте още какво каза при посещението си в Добрич Атанас Семов за предстоящите избори – в звуковия файл: