Дъщерята и бившата съпруга на Строс-Кан бяха изслушани по случая Банон
Дъщерята и бившата съпруга на Строс-Кан бяха изслушани по случая Банон / снимка: Reuters, архив

Дъщерята на Доминик Строс-Кан, Камий, и майка й, са били изслушани наскоро в рамките на разследването за предполагаемото изнасилване на френската писателка Тристан Банон от бившия шеф на МВФ, заяви източник от съда, цитиран от Франс прес.

След като изслушаха Тристан Банон на 11 юли и майка й, депутатката от социалистическата партия Ан Мансуре на 13 юли, полицаите изслушаха в петък бившата съпруга на Доминик Строс-Кан и дъщеря му Камий.

Камий Строс-Кан е била приятелка на Тристан Банон по времето, когато се появиха твърденията за изнасилване, посочва БТА. Майката на Камий, Брижит Гийемет, е кръстница на Банон.

Журналистката и писателка Тристан Банон обвинява Доминик Строс-Кан, че се опитал да я изнасили през февруари 2003 година в апартамент в центъра на Париж по време на интервю във връзка с подготвяна от нея книга.

Надеждата на френските социалисти за президент Франсоа Оланд ще бъде разпитан от полицията по разследването на обвиненията, повдигнати от Банон срещу Строс-Кан, съобщава Ройтерс. Адвокатът на писателката Тристан Банон заяви, че тя осведомила социалиста за предполагаемото изнасилване през 2003 година, когато той е бил първи секретар на партията, което повдига въпроси колко е знаел и дали е трябвало да сигнализира за престъплението.