Почина бившият кмет на В. Търново Драгни Драгнев
Почина бившият кмет на В. Търново Драгни Драгнев / ОС на БСП

Отиде си бившият кмет на Община В. Търново Драгни Драгнев. С неговата кончина Велико Търново загуби достоен гражданин и активна личност в политическия и обществен живот с голям принос за развитието на града като исторически, културен и туристически център.

Драгни Драгнев е роден на 8 октомври 1942 г. във Велико Търново. Завършва средно образование в родния си град, а висше в Икономическия институт - София.

От 1976 до 1979 г. е заместник - кмет за Старата част на Велико Търново.

От 1979 до 1981 г. е кмет на града. Бил е директор в Автокомбинат - Велико Търново.

След демократичните промени е кмет на Община Велико Търново в периода 1995 - 1999, издигнат от БСП. Три мандата е общински съветник от групата на БСП.

Безспорни са заслугите му за реализиране на концепцията на уникалния и знаков за града и България аудио - визуален спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина", за създаването и работата на Общонационалния комитет "Велико Търново", за изграждането на новия храм "Възкресение Христово", за дейността на Общински комитет "Васил Левски", Дарителското сдружение "Свети Георги Победоносец" и неправителствената организация "За Леденик". 

Траурната церемония ще започне на 8 юли 2011 г.  /петък/ от 9.00 часа с опело в Катедралния храм във Велико Търново. От 10,30 часа ще бъде гражданското поклонение в Голямата зала на общината. Погребалната церемония ще се състои от 13,00 часа в централната алея на Гробищния парк.