Фокусници участват в благотворителен концерт за дете от Луковит
Фокусници участват в благотворителен концерт за дете от Луковит / Gong.bg

Благотворителен концерт «Дари надежда на Наталия" за събиране на парични средства за лечение в Израел на 4-годишната Наталия Руменова Цветанова ще има тази вечер в Луковит. В него ще участват звездите на българската магия Астор, Боби Шоу, Шехерезада, Хадес, Валди и др.

Гост-изпълнители са Ивелина и Тоника Андрееви от тетевенското село Глогово, Христо Косашки, детска група «Пъстроцветни» - Червен бряг и деца от луковитското СОУ «Алеко Константинов». Концертът е от 18.30 ч. в Народно читалище «Съзнание - 1895» в Луковит. Входът е 5 лв. Организатори са Дружество на деца и хора с увреждания - Луковит, с подкрепата на общината, читалището, СОУ «Алеко Константинов", фирми и приятели.

Наталия е с диагноза мултикистична енцефалопатия, епилепсия-синдром на Уест, ДЦП-квадрипареза. В България за нея няма лечение, единствено се тушират гърчовете и се прави рехабилитация. От клиника в Израел са дали одобрение за лечение с обещание за добър резултат. Първият курс на лечение е минал успешно. Предстоят още два курса, като вторият е в началото на юли. Стойността на един курс е 10 221 евро. Родителите обаче не разполагат с необходимите средства.