Уволниха двама общински служители
Уволниха двама общински служители / Дарик Габрово, архив

Дългогодишни служители на общинска администрация - Габрово са отстранени от длъжност, заради допуснати грешки, съобщи на редовния си брифинг днес кметът Николай Сираков.

Двамата са работили по едни от най-ключовите проекти за Общината -„Интегрирания воден цикъл" и проекта за облагородяване на ул."Аврам Гачев" в центъра на Габрово.

Първият е уволнен заради незаинтересованост към работата и неспазване на разписаните правила, а вторият служител е допуснал груба грешка при приемане на документи по процедура за избор на изпълнител по надзор. Документите на една от фирмите са загубени  и това е наложило прекратяване на процедурата, което забавя старта на проекта по облагородяването с близо 2 месеца. Тъй като проектът на ул."Аврам Гачев" е с европейско финансиране, служителят е даден на ДАНС и прокуратурата.

„Аз считам, че  в администрацията трябва да работят хора, които осъзнават сегашното състояние на общината и могат да намерят сили и мотивация в себе си да влязат в този стил и да приемат тази организационна култура", каза още Сираков.

Още двама служители на Община Габрово са били наказани миналата седмица, заради некомпетентност при работа с тръжни документи.