Кметската S-класа отново на линия
Кметската S-класа отново на линия / Дарик Варна

Служебният Мерцедес на варненския кмет е отново в движение, след като няколко дни бе извън строя. Днес Кирил Йорданов се появи с луксозното черно возило на церемонията по откриването на завода за преработка на битови отпадъци в с.Езерово.

Вчера сайтът petel.bg съобщи, че кметската лимузина е счупена. Лъскавата кола останала без скоростна кутия. S-класата на Кирил Йорданов се счупила преди десетина дни, според отлично информирани източници. Градоначалникът е бил в автомобила и е шофирал. Той е бил на летището, когато е станала аварията. Първоначално Йорданов не могъл да се сети за повредата. По-късно обаче потвърдил пред petel.bg. Докато бил на летището, му е светнал индикатор на таблото за аварията. Спрял и извикал „Пътна помощ". Йорданов посочил, че в понеделник, когато се връща на работа след отпуск, ще уточни последствията.

Скоростната кутия на колата е автоматична 7-степенна. Отстраняването на повредата би могло да струва от 5 000 до 20 000 лева, че дори и повече, твърдят специалисти.

За черната лимузина модел S 500 4matic L бяха броени около 300 000 лева. Така в края на 2007 г. варненският кмет се сдоби с най-скъпата кола, която вози представител на местната власт у нас.