Освободиха шофьора на автобуса убиец под гаранция
Освободиха шофьора на автобуса убиец под гаранция / Sofia Photo Agency, архив

Шофьорът на автобуса убиец Светослав Димитров е освободен от ареста с парична гаранция от 5000 лева. След тежката катастрофа на магистрала "Тракия" той бе задържан за 72 часа. На Димитров му е наложена и забрана да напуска страната. Паричната гаранция трябва да бъде внесена в 7-дневен срок, в който може да бъде обжалвана по размер и основание пред Окръжен съд-Пловдив.

На Димитров са му повдигнати обвинения за причиняване на средна телесна повреда и смърт по непредпазливост.

Според наблюдаващия случая прокурор няма опасност Димитров да се укрие или да извърши престъпление, тъй като има постоянен адрес и не е осъждан. Размерът на гаранцията е съобразен с имущественото му положение.

По делото към момента са разпитани множество свидетели, извършени са няколко огледа на местопроизшествието и автобуса, иззет като веществено доказателство.

Осем души загинаха при тежка катастрофа на магистрала „Тракия" след разклона за Хисаря на 15 юни. Автобус, пътуващ по линията София-Бургас, се удари в крайпътната мантинела, обърна се и се самозапали.

Деветима души са настанени в болница след тежкия инцидент, като 46-годишна жена е в критично състояние.

Автобусът, марка „Мерцедес", е собственост на бургаска фирма „Бургас Тур-90", но лицензът за превоз е на фирмата „Ентуртранс".

Други новини от Пловдив