Изгубиха следите на първия, помогнал след тежката катастрофа на АМ Тракия
Изгубиха следите на първия, помогнал след тежката катастрофа на АМ Тракия / Dariknews.bg

Разследващите катастрофата на АМ "Тракия", при която загинаха 8 души, не разполагат с информация кой е мъжът, помогнал в първите минути след тежкия инцидент в нощта на 15 юни. Предполага се, че младият мъж е първият пряк очевидец. Той е загасил пожара, избухнал в задната част на автобуса, минути след като се е обърнал и е успял да спаси няколко човешки живота.

Информацията, която съобщи за Дарик началникът на дежурния екип от аварийно-спасителния отряд в Пловдив инспектор Георги Рекин, бе потвърдена днес и от следователите. Неизвестният към момента мъж и шофьорът на ТИР-а - македонският гражданин Васко Ристески, са извадили първите пострадали от опожарения рейс.

Въпреки това се оказа, че никой от полицаите и следователите, пристигнали първи на мястото на катастрофата, не са снели показанията му на очевидец, нито дори са успели да запишат номера на автомобила му. По спомените на инспектор Рекин колата е била със старозагорска регистрация. Васил от Битоля е спасил и живота на Милена Димитрова от Бургас. Вчера е посетил момичето в Университетска болница.

/Чуйте какво разказа Милена Димитрова от прикачения звуков файл./

Междувременно стана ясно, че се издирва и шофьор, който се е движил в обратна посока към Пловдив. Той също е един от първите очевидци и е спрял веднага, за да  окаже  съдействие. Според началникът на сектор „Пътна полиция" в Пловдив инспектор Радослав Начев, този мъж също не е оставил координати на разследващите, въпреки, че е по-късно е разговарял с някой от полицаите.

/Още от началника на сектор "Пътна полиция" Пловдив инсп. Радослав Начев от прикачения звуков файл./