Няколко човешки живота е спасил млад мъж, потушил пожара в злополучния рейс
Няколко човешки живота е спасил млад мъж, потушил пожара в злополучния рейс / dariknews.bg
Млад мъж гаси пожара в катастрофиралия рейс на АМ "Тракия"
42645
Млад мъж гаси пожара в катастрофиралия рейс на АМ "Тракия"
  • Млад мъж гаси пожара в катастрофиралия рейс на АМ "Тракия"

Млад мъж, който е шофирал след катастрофиралия автобус на автомагистрала „Тракия", е спасил няколко човешки живота, като е успял пръв да изгаси пожара в задната част на горящия в първите минути след инцидента рейс. Това заяви в ефира на Дарик началникът на дежурния екип от аварийно-спасителния отряд инспектор Георги Рекин. Той потвърди, че пожарът е щял да се разрази изключително бързо, тъй като в автобуса е имало много горивни материали и жертвите са щели да бъдат двойно повече, ако младежът не е реагирал навреме.

Автомобилът на притеклият се на помощ мъж, чиято самоличност все още е неизвестна, е бил със старозагорска регистрация. Колата му е била спряна зад горящия автобус. Младежът е използвал личния си еднокилограмов прахов пожарогасител. Когато екипите на пожарната са пристигнали на място, огънят е бил потушен и дори не е имало следи от дим. Зад катастрофиралия автобус е имало още 3-4 коли и няколко тира. Пътуващите в тях не са посмели да излязат по време на спасителната акция.

Екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението" са били на 130-тия километър на АМ „Тракия" 7 минути след сигнала, който е постъпил при дежурния в 00:31 часа в нощта на катастрофата. Край обърналия се автобус са били разпръснати телата на четирима от загиналите. Някои от труповете са били разчленени. По асфалта е имало големи количества кръв. Всички пострадали са били евакуирани, без да се налага автобусът да бъде разрязван. Впоследствие се е наложило специализираната техника да реже част от ламарините, за да бъдат измъкнати телата на другите две жертви, загинали на място. Както Дарик вече съобщи, двама от пътниците са починали, след като са били настанени в УМБАЛ „Св. Георги".

Заради преживения шок, на всички огнеборци, участвали в спасителната акция, утре ще бъде оказана психологическа помощ.

/Чуйте какво каза още инспектор Георги Рекин от прикачения звуков файл/