• Размер на шрифта:

Саудитска Арабия ще открие посолство у нас

13 юни 2011 12:07 | Автор: Марта Младенова

Саудитска Арабия ще открие посолство у нас
© снимка: Sofia Photo Agency, архив  

Цената на петрола трябва да е между 75 и 80 долара за барел. Това заяви посланикът на Саудитска Арабия в Гърция Салех Ал Гамди. Той анонсира, че скоро неговата държава ще открие свое посолство в България.

Ал Гамди обърна внимание, че въпреки че страната му е най-големият производител на петрол, тя не определя цената едностранно, а това се прави от световните пазари. Дипломатът припомни, че Саудитска Арабия не е срещнала разбиране от останалите страни членки на ОПЕК за действията, които да помогнат за намаляването на цената на нефта. Реалната цена, от която всички биха били доволни, е между 75 и 85 долара за барел.

По отношение на възможностите пред българските инвеститори посланикът заяви, че в Саудитска Арабия има много работа за строителните фирми. Той похвали данъчните условия и изтъкна, че има добри възможности за кредитиране на добрите проекти. По отношение на туризма Ал Гамди обясни, че стои проблемът с визите, тъй като няма посолство на страната ни в арабската държава, нито пък на Саудитска Арабия у нас. В близко бъдеще Саудитска Арабия ще открие посолство в София и дипломатът изрази надежда, че страната ни ще има скоро свое посолство в Саудитска Арабия.

 Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още