Освободиха шефката на Бюрото по труда в Казанлък
Освободиха шефката на Бюрото по труда в Казанлък / Иван Бонев- Казанлък Инфо

Досегашната началничка на казанлъшкото Бюро по труда Радостина Люцканова е освободена от поста си.
Информацията бе потвърдена от самата Люцканова, но без коментар.

По информация на Дарик, още в средата на май Люцканова е била повикана в София,в Агенцията по заетостта ,където й е предложено доброволно напускане на поста срещу споразумение и взаимно съгласие.
В през март тази година е правена проверка на работата на Люцканова и ръководено от нея Бюро, която не е констатирала нарушения. Самата Люцканова, в качеството й на държавен служител като началник на Бюрото по труда, е получила най- високата оценка - 2, за държавен служител, при направената й последна атестация.
В края на май дългогодишната шефка на Бюрото по труда в Казанлък, която е отговаряше за безработните и в Павелбанско, Гурково, Николаево и Мъглиж, вече била наясно със бъдещата си съдба. Официалното й освобождаване от поста е от 1-ви юни.
Във вторник, 7-ми юни Радостина Люцканова си е направила регистрация в казанлъшкото Бюро по труда, вече като безработна.

Запознати с работата й, шефове на фирми, както и нейни колеги недоумяват как е възможно началник, който 19 години е бил на този пост при всичките различни управи и рокади в Агенцията по заетостта, точно в този момент да бъде освободен от работа.
Самата Люцканова през всичките 19 години работа начело на Бюрото по труда с работа си не е показвала пристрастие към която и да е политическа кауза.

Според други информации, разпространявани в Казанлък, причина за отстраняването на досегашната шефка на Бюрото по труда било предложение на местната структура на партия ГЕРБ.
Потърсен за коментар на тази информация народният представител от ГЕРБ и член на общинското ръководство на партията в Казанлък Емил Караниколов заяви:
ГЕРБ няма отношение към работата на Люцканова, не сме искали нищо от нея, нито тя нещо от нас. Не сме я предлагали за уволнение или каквото и да е друго нещо. Това освобождаване не може да се свързва по никакъв начин с нас, каза Караниколов.
Самият той бил научил за рокадата в Бюрото по труда в събота, от общинска съветничка от Съюза на патриотичните сили „Защита", близка родственица на освободената шефка.

Радостина Люцканова е икономист по образование , завършила е Варненския икономически институт. Поема ръководството на Бюрото по труда в Казанлък на 11-ти юни 1992 година и е негов шеф до края на май тази година.
Овакантеният от Радостина Люцканова пост в момента временно е поет от заместничката й Елена Чорбаджийска, до обявяването на конкурс. Към този момент няма насрочена от Агенцията по заетостта дата за него.