Габрово

Кметът докладва изпълнението на водния цикъл

9 юни 2011 05:03 | Автор: Дарик Габрово

Кметът докладва изпълнението на водния цикъл
© Дарик Габрово, архив  

Интегрираният проект за водния цикъл, за който хората често си фантазират какви ли не небивалици, се следи директно от Европейската комисия и всички отчети по напредъка му се представят там, бе категоричен кметът на Габрово Николай Сираков. Според него това означава, че габровският проект е стратегически важен.

Изпълнението до този момент на мащабната разработка ще бъде докладвано пред представители на ЕК и министерство на околната среда и водите по време на 10-тото заседание на Комитета за наблюдение на ОП "Околна среда 2007 - 2011".

Срещата ще се проведе днес и утре в Хисаря. На нея ще присъстват кметът на Габрово Николай Сираков и координаторът на проекта Марта Петрова.Етикети: Габрово, воден цикъл, проект, Марта Петрова, Николай Сираков

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

#38

Есперанса де ла Вега - 12.06.2011 г. 19:47:49

До 31 докладчик -
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.

#37

До #31 - 12.06.2011 г. 10:59:14

А знаеш ли, че най-много работа вършат "неопитните момиченца", защото четат и се трудят без да мислят, че 17.00ч. е края на работното им време или че уикенда е даден за почивка? Радвам се, че са избрани те, пред опитните, закърнели тарикати, които освен, че не поемат отговорност за действията си /защото умело прехвърлят топката в чуждото поле/, не смятат за необходимо да четат, да следят технологичните промени и новости, карат по инерция, а мързела им далеч надхвърля всякакви обясними норми! Освен това, тези опитните не могат да бъдат открити след 17.00 и в събота и неделя, защото ако звънне телефона им, то значи има работа, за която те така или иначе не искат да ги безпокоят!

#36

до предия - 11.06.2011 г. 21:56:15

Вие от ГЕРБ освен, че не виждате по далеч от пъпа си, сте и страхотни нагледци. Това, че крадете и делите със софийски фирми, не значи, че сте почтени. Но се засрамете в оценките си. Кой ви каза, че в Габрово няма специалисти които могат да ръководят 60 милиона. Може би няма такива във ГЕРБ, и това е нормално защото тази партия е на некадърните комунисти. След като прогонихте много млади и читави хора, и обезлюдихте града, след като по ваше време Габрово е най застаряващия град, хората са с ниски доходи да казвате, че управлявате добре е чист цинизъм. Не съм бил никока в политиката, но следя процесите. И за това ви казвам най отговорно. Дачев и Белчев крадоха. Но крадците Томислав Дончев, Николай Сираков и Цветомир Михов ги сложиха в малките си джобове. Това което открадна тази компания, не е крадено за двайсет години. Така, че измислени Генчо, глупостите ги пишеш ти и разни общински плъхове. И вас никой не ви е избирал, защото сте нищожества. Избраха Бойко Борисов, а вие скрити зад него гледате какво ще намажите. Защото единственото нещо което можите да правите това са свирките на силните на деня.

#35

Генчо Димитров - 11.06.2011 г. 21:32:34

Много ярка некомпетентност лъха от повечето коментари.
Някои хора или си представят , че след като самите те са крадили , когато са били на власт , то и другите задължително трябва да крадат като тях !
Всичко това би било избягнато , ако коментиращите поне мъничко имат представа как се реализира европроект , кой контролира и одобрява разходите и дали въобще може да се крадат пари , които не са български.
След като при правителството на Сергей Станишев бяха регистрирани поголовни кражби и източване на средства в особено големи размери, европарите бяха спряни и много започнати проекти отписани.Всичко бе подложено на подробен анализ и проверка.В министерствата влязоха агенти на OLAF Някои проекти се наложи да бъдат преработени за да получат финансиране.Така стана и с прочутия габровски проект за
водния цикъл.Tой далеч не е онзи стар проект започнат при Белчев.И това трябва да се знае !
Същевременно , поради голямата стойност, апетитите на хората , които си въобразяват , че могат да прилапат милиони като в доброто старо време , нарастнаха до истерия !
Единият вариант за евентуално неправомерно отклонение на средства според тях, е да се назначи габровец за ръководител на този проект.Нали ви е ясно , че всеки такъв отдавна е обвързан с местна строителна фирма и както по времето на Белчев и преди него , тази привилегирована фирма ще бутне нещо под масата !
А дали въобще има местен специалист , който да е ръководил и осъществил такъв проект за поне половината пари , или около 60 милиона лева ?! Как да се поверят такива големи чужди пари на местен кадър от габровското ВИК ? Пълна глупост !
А кметът , в качеството си на такъв, е страна по договора за предоставяне на средствата по проекта и е задължен да се отчита пред Управляващия орган на съответната програма. Независимо кой кмет е на власт и как се казва !
Ако някой е подразнен и унизен от това, че ГЕРБ е на власт , нека се вгледа в себе си и разбере защо хората са предпочели на последните избори ГЕРБ , а не него и некадърната му партия !
И да престане да пише глупости по форумите !

#34

до горската фея - 11.06.2011 г. 17:45:20

която трябва вече да излезе от гората и да види истината в очите. Минаха партизанските години да се криете в горите или зад анонимни измислени имена. И запомни едно: брулят само това дърво, което ражда ,а безродните ги подминават.Така че колкото да плюете това ,което трябва ще се случи ще се случи Габрово ще върви напред не благодарение на вас ,А ВЪПРЕКИ ВАС

#33

sos - 11.06.2011 г. 12:01:48

всичко щеше да бъде по добра ако ГЕРБ и групата около Дончев и Сираков не бяха толкова лакоми ,крадливи и некадърни, само Савчев е на ясно колко сериозен и труден е проекта всички останали са дърдорковци особено Сираков , които е открил топлата вода едва сега в Габрово

#32

горската фея - 10.06.2011 г. 21:18:29

Аз тука като гледам виждам един единствен фантазьор и той се казва Николай Сираков.
Настина трябва да имаш невероятна фантазия за да си повярваш, че след като знаеш какво представляваш е възможно някой да се излъже и да гласува отново за теб.

#31

Докладчик по темата - 10.06.2011 г. 20:45:09

Отишли кукловода и учителката по английски да докладват пред представителите на ЕК за такова сериозно нещо като проект за воден цикъл?!?!? По-голяма пародия от тази едва ли има някъде по света.
И какво точно ще отчитат? Много ми е интересно дали днес кмета се е сетил да докладва за това как са подбрани хората по този проект.
И защо все още няма избран ръководител на звеното.
И как изобщо се е получило така че измежду хората които са кандидатствнали е имало сериозни хидро специалисти с многогодишен стаж, които са изграждали водоснабдителната мрежа на Габрово а в крайна сметка не е избран нито един от тях?
Назначени са познати общински служители между които неопитни момиченца с по 1000лева заплата.
Между другото усилено се носи слуха че звеното няма ръководител защото се изчаква да приключи мандата на заместника кмета Савчев за да бъде назначен той. Е така просто схемата за източване на парите вече става тотално ясна.
Неописуема наглост и безсрамие!

#30

водния дух - 10.06.2011 г. 00:58:07

Мъ кмета имал цикъл малеее че ще докладва и за него Със сигурност ще забремене е знам датата на овулацията му казва се избори Но гарантирано ГЕРБ няма нужда от Габрово така че тоя шнур ли фитл ли е бита карта

#29

До 28 - 09.06.2011 г. 23:36:14

БОКЛУК !

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още