Прокурори в Ню Йорк обезпокоени от твърдение на адвокатите на Строс-Кан
Прокурори в Ню Йорк обезпокоени от твърдение на адвокатите на Строс-Кан / снимки: Reuters

Адвокатите на бившия шеф на МВФ Доминик Строс-Кан се оплакаха от изтичане на информация, която може да навреди на правото му на справедлив процес. Те заявиха, че разполагат с информация, която може „силно да подкопае доверието” към хотелската камериерка, която го обвини в опит за изнасилване, предаде Ройтерс.

В писмо до прокурори от Манхатън с дата 25 май адвокатите на Строс-Кан Уилям Тейлър и Бен Брафман се оплакаха от изтичане от нюйоркската полицията на информация по случая в медиите. Те заявиха, че не обвиняват прокурорите за това. „Молбата ни е да използвате всички ресурси, с които разполагате, за да спрете понататъшно изтичане на информация”, се посочва в писмото, адресирано до Манхатънския окръжен прокурор.

Говорител на нюйоркската полиция отказа коментар, посочва БТА.

Прокурори в Ню Йорк обезпокоени от твърдение на адвокатите на СтросКан
netinfo


Адвокатът на камериерката Джефри Шапиро заяви, че не е изненадан от твърденията на адвокатите на Строс-Кан, че имат информация срещу нея. „Отново ще обвинят жертвата, че е лош човек. Наистина съм ядосан. Познавам тази жена. Видях страха в очите й”, заяви Шапиро.

От своя страна представител на прокуратурата заяви, че прокурорите са обезпокоени от твърденията на адвокатите, че разполагат с информация, която може да се отрази негативно върху делото. „Ние не притежаваме такава информация”, посочи цитираният представител. Прокурорите твърдят, че доказателствата срещу Строс-Кан са „съществени и се увеличават с всеки изминал ден”.

62-годишният Строс-Кан беше арестуван на 14 май и срещу него бяха повдигнати обвинения за сексуално посегателство срещу 32-годишна камериерка, имигрантка от Гвинея, в луксозния хотел „Софител” в Манхатън.