В Генерал Тошево се оформя широка дясна коалиция
В Генерал Тошево се оформя широка дясна коалиция / toshevo.org
В Генерал Тошево се оформя широка дясна коалиция
41016
В Генерал Тошево се оформя широка дясна коалиция
  • В Генерал Тошево се оформя широка дясна коалиция

Широка дясна коалиция се оформя за Местни избори'2011 в Генерал Тошево, съобщи областният председател на СДС - Добрич Румен Чамурлийски. Там от две години десните сили комуникират успешно включително и с ГЕРБ, които отново ще се включат. Обединението ще издигне общ кандидат-кмет и единна листа за съветници.

Такава коалиция не се очертава другаде в Добричко, коментира още Чамурлийски. В Балчик СДС ще играе самостоятелно, в Каварна ще застане зад "сигурния победител" Цонко Цонев, каза още председателят на сините. Текат разговори по места между СДС и ДСБ за коалиране. Засега те са приключили успешно в град Добрич, където в Синята коалиция влизат вече и БСДП, като се очаква включване и на "Обединени земеделци" и евентуално Гергьовден. Зелената партия ще подкрепи кандидат-кмета на сините в областния център, но сигурно ще издигне собствена листа за Общинския съвет, добави Чамурлийски. "С ГЕРБ не преговаряме в други общини, освен Генерал Тошево, тъй като нямаме покана и не поддържаме отношения", призна той.

Засега няма конкретни имена на десните кандидат-кметове по места, освен Цонко Цонев. За Добрич СДС издига млад човек, член на партията, който ще бъде много силна кандидатура и се очаква да стигне до балотаж, съобщи председателят. Предстоят разговори с ДСБ, които също имат предложение, и ако не се стигне до решение ще се проведат вътрешни избори.

Чуйте в прикачения файл още от прогнозите на Румен Чамурлийски за изборите наесен.