Шофьорът, причинил катастрофата в Симеоновград, излезе от кома
Шофьорът, причинил катастрофата в Симеоновград, излезе от кома / снимка: DarikNews.bg, архив

Младежът, който отне живота на шестима души в Симеоновград след катастрофа, е излязъл от кома. 22-годишният Данаил Георгиев няма никакви спомени за случилото се, обясниха от Университетска болница в Пловдив.

Той все още е в Клиниката по анестезия, реанимация и интензивна терапия, информира bTV.

Малко преди Великден пиян Данаил помете с чужда колата излизащи от двора на къща младежи. Шестима от тях загинаха на място, други двама бяха откарани в болница с наранявания. Окончателните проби на полицията показаха, че младият шофьор е карал пиян, но не и дрогиран.

До този момент нямаше как да бъдат повдигнати обвинения на Данаил заради тежкото му физическо състояние.

Обвинения обаче получи неговият братовчед Живко Желев, който бе и арестуван. Живко се прибра вкъщи, след като прокуратурата прецени, че няма да иска постоянно задържане под стража.

"Видях шестте си съученика, разхвърляни по пътя. Половината не приличаха на себе си. Всяка вечер сънувам кошмари. Не е лесно да заспиш след такова нещо", сподели Живко Желев. "Не знаех, че е пил. Още с влизането си хвърлих ключовете на масата и им казах, че ще пия, който иска да кара. Изобщо не съм видял, че е пил. Никога нямаше да му дам кара, ако знаех, че е пил. Не съм стоял до него да го гледам дали пие."

Въпреки вината, която носи в себе си, Живко иска да се види очи в очи с родителите на убитите деца.

"Да изкажа съболезнования на роднините на загиналите, на моите приятели. Аз познавам и роднините им и всичките, бащи, майки. Съжалявам много за всичко останало, не съм искал така да се получи", заяви още Живко.  

Момчето се надява братовчед му да оздравее, въпреки че фамилията вече е дамгосана от целия град. След четири дни прекарани в ареста на успокоителни, Живко трябва да се върне в клас, за да завърши и да кандидатства.

"Всичко възможно ще направя да продължа. Ще се опитам да държа матурата, за кандидатстването", категорично е момчето.

През следващите дни с него ще работи психолог. Засега той е единственият обвинен за смъртта на шестте деца.