Роднини на загиналите деца: Бяха неразделни. Не доживяха да си кажат Христос Возкресе
Роднини на загиналите деца: Бяха неразделни. Не доживяха да си кажат Христос Возкресе / netinfo
Роднини на загиналите деца: Бяха неразделни. Не доживяха да си кажат "Христос Возкресе"
40891
Роднини на загиналите деца: Бяха неразделни. Не доживяха да си кажат "Христос Возкресе"
  • Роднини на загиналите деца: Бяха неразделни. Не доживяха да си кажат "Христос Возкресе"

Приятели от детските години били шестимата младежи, които загинаха снощи в зверската катастрофа в симеоновградския квартал Злати дол. Животът разделил шестимата, тъй като през последните години семействата им се преместили да живеят в различни краища на България. Младежите обаче не пропускали празник без да се съберат в родното си място. Минути преди да бъдат връхлетени от колата на 23-годишния си съгражданин, те излезли от дома на едно от момчетата и се запътили към църквата, за да посрещнат Великден. Само двама оцелели след свирепия удар.

Цял квартал опустя. Бяха неразделни от деца. Не доживяха да си кажат „Христос возкресе" в святата нощ. Нашият празник свърши завинаги. Това каза пред Дарик бащата на Трифон, един от загиналите тийнейджъри. Трябваше да е абитуриент, онзи ден купихме костюм за бала, сега ще го погребем с него,  допълни човекът.

Не знам дали само шофьорът е виновен. Този път е убиец, целият в дупки. Черен Великден, през сълзи каза лелята на загиналия 17-годишен Красимир - Валентина Гецова. Тя и семейството й научили за трагедията през нощта. Пристигнали в хасковската болница с надеждата, че тяхното дете е сред оцелелите. Никой не казва нищо, няма информация. Заявиха ни, само че децата са вътре в чували и толкова. Някои от родителите още не са дошли за разпознаването, разказа Валентина.

Заедно живяха, заедно си отидоха, каза братовчедката на едно от двете загинали момичета - Мелин.

Рано тази сутрин в двора на хасковската съдебна медицина започнаха да се събират роднини на загиналите деца. Те заявиха, че не познават младия шофьор, предизвикал инцидента. Повечето признаха, че се молят за живота му, както и за този на останалите трима оцелели младежи. Както Дарик информира най-сериозно е състоянието именно на водача, предизвикал катастрофата, който е с черепно-мозъчна травма и е транспортиран в Пловдив. Момче и момиче са настанени в харманлийската болница. А друго момче е освободено за домашно лечение.

Рано тази сутрин на мястото на трагедията още личаха петната кръв. Остана и съборения  електрически стълб, разказаха хора от Симеоновград. Малкото градче, както и региона отдавна не помнят таккава трагедия. Последната  катастрофа отнела отново шест човешки живота в хасковско стана преди повече от година и половина. Тогава при челен удар край Свиленград загина семейство турски гастарбайтери.

 

Какво каза пред Дарик лелята на едно от загиналите момчета - Валентина Гецова, чуйте в прикачения файл