Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент
Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент / dariknews.bg
Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент
40629
Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент
  • Плевнелиев: Категорично няма да се кандидатирам за президент

Категорично няма да се кандидатирам за президент, заяви в Раковски министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той беше в града, за да направи първа копка по проекта „Подобряване на физическата и жизнена градска среда в Раковски". Моята задача е съвсем друга, продължи Плевнелиев. Той уточни, че е поканен от това правителство, за да свърши колкото се може повече работа в един тежък за държавата и нейната икономика момент. По думите му не се е дискутирала евентуалната му кандидатура. Министърът ясно заяви, че се надява да няма подобен разговор.

По Оперативна програма „Регионално развитие" ще се ремонтират общо 36 отсечки на територията на страната, като по 14 от тях вече се работи, каза още Плевнелиев. Общата сума за финансирането им е над 500 млн. лв. /Чуйте и от прикачения звуков файл/

Проектът „Подобряване на физическата и жизнена градска среда в Раковски" включва изграждане на детска площадка, мрежа от пешеходни алеи, велоалея, енергоспестяващо улично осветление и система за дистанционно управление и контрол, пълноценна интеграция на хората със специфични нужди и др. Стойността на проекта е 3 млн. 200 хил. лв. Дейностите по него трябва да приключат след 15 месеца. Община Раковски ще работи и по още 2 проекта - за саниране на 10 училища и 7 детски градини и за укрепване на свлачища на територията на общината.