Батков: За първи път премиер сяда срещу нас, стигнахме до разбиране
Батков: За първи път премиер сяда срещу нас, стигнахме до разбиране / Gong.bg

Собственикът на Левски Тодор Батков говори специално за Гонг относно вчерашната среща с премиера на България Бойко Борисов. Снощи Батков, заедно с президентите на ЦСКА, Славия и Локо София, проведе работни разговори относно трудностите с базата на софийските тимове. На сбирката са присъствали още финансовият министър Симеон Дянков и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

“Срещата беше работна. Освен Бойко Борисов и Симеон Дянков присъства и г-жа Цецка Цачева. Откровено споделихме проблемите, които срещат софийските клубове с базата и стадионите. Ние поискахме помощ от публичните власти, те да бъдат приведени в съответствие с изискванията на УЕФА. Да съответстват на 2011 година и на държава, членка на Европейския съюз. Детайли не мога да кажа. Предстои официална среща след Великден. На нея ще бъде предложен механизъм как може да бъде решен този проблем“, коментира Тодор Батков в ефира на Дарик радио.

“Искам да уточня, че бяхме оторизирани и от президента на Академик, който е петият софийски отбор. Диалогът беше много откровен, право в очите. Стигнахме до разбиране. Вече колко години съм във футбола, за първи път премиер на България сяда срещу нас. Идеята е стадионите да станат по хубави и по привлекателно място. Да отговорим на изискванията и да участваме в турнири“, каза още той.

“При всички положения на стадиоин раковски е съсредоточена нашата школа. Повече юноши тренират там, отколкото на Герена. Това са проблеми, които касаят всички отбори в София. Става дума за доброто на българския футбол. Става дума за подобряване на лицето на България“, сподели още Батков.